Achter iedere melding staat een potloodje. Als u hier op klikt kunt u de melding wijzigen. U krijgt precies dezelfde velden te zien als wanneer u een nieuwe melding aanmaakt.
Als u een melding geopend heeft (door op de omschrijving van de melding te klikken in de kolom "Melding" in het overzicht meldingen), ziet u de button met het potloodje ook op twee plekken verschijnen.
De melding kunt u hiermee inhoudelijk ook wijzigen.
Melding openen (status wijzigen / werkorder / artikelen / notities / historie)
Zoals hierboven beschreven kun je een melding openen door in het meldingenoverzicht te klikken op de naam van de melding, bijvoorbeeld "Woning defect - apparatuur":
U heeft nu de volgende mogelijkheden:
Status melding aanpassen
Wanneer u de melding heeft geopend kunt u gemakkelijk de status van de melding aanpassen naar een volgende status, maar eventueel ook terug naar de vorige status zetten.
Werkorders
Wanneer u de melding heeft geopend en verder naar beneden scrollt ziet u de button "Maak werkorder van melding". Via deze button kunt u de melding doorzetten naar een externe leverancier.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan een melding van een gast dat de verwarming het niet doet. De technische medewerker heeft ernaar gekeken en geconcludeerd dat er een CV-specialist naar moet kijken. Via deze button kunt u een mailtje sturen naar deze leverancier* en hem/haar opdracht geven om dit probleem op te lossen.
Een aangemaakte werkorder kunt u inkijken middels de blauwe button met het oogje aan het einde van de regel. Een werkorder kunt u verwijderen met het rode prullenbak icoontje.
*Voorwaarde voor het kunnen aanmaken van werkorders is dat u Leveranciers heeft aangemaakt. Zie hiervoor de handleiding over het aanmaken en bewerken van Leveranciers.
Artikelen toevoegen
Wanneer u de melding heeft geopend en verder naar beneden scrollt, ziet u achter de rubriek Artikelen de button "Nieuwe toevoegen". Aan iedere melding kunnen artikelen toegevoegd worden die doorbelast kunnen worden aan de Eigenaar, exploitant of gast.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan de melding van een gast dat het Senseo apparaat stuk is. Er is een medewerker gaan kijken en die concludeert dat de Senseo toe is aan vervanging. Na overleg met de eigenaar mag er een nieuw apparaat geplaatst worden en de kosten mogen doorbelast worden aan de eigenaar.
Als het artikel is toegevoegd aan de melding kunt u bepalen wie de rekening moet krijgen door achter 'Kosten voor: ' te kiezen voor Eigenaar, Exploitant (= het park zelf) of Gast.
Via de button [afdrukken] kan het kosten overzicht afgedrukt/verstuurd worden.
Alle doorbelaste artikelen kunt u terugzien in het programma "Lijst te factureren".
Bijlage toevoegen
Aan een melding kunt u ook een bijlage toevoegen. Bijvoorbeeld een foto van de situatie om de melding te verduidelijken.
Notities en Historie
Wanneer u de melding heeft geopend en nog verder naar beneden scrollt, ziet de rubriek 'Notities'. U
kunt hier nog extra informatie kwijt. Bijvoorbeeld wat u gedaan heeft om de melding op te
lossen. Dit veld kan als verplicht ingesteld worden wanneer er een melding een bepaalde status
krijgt. Bijvoorbeeld wanneer de melding naar de status afgehandeld gezet wordt.
Daaronder ziet u een overzicht van de historie. Hier ziet u precies wie, wat, wanneer met deze
melding heeft gedaan.
Melding verwijderen
Door achter de melding op het rode prullenbak icoontje te klikken kunt u de melding verwijderen:
Daarnaast kunt u een melding ook verwijderen door deze te openen (klik op de omschrijving van de melding in de kolom Melding). Aan de rechterzijde ziet u dan een grote rode button met "Verwijder deze melding".
Let op! Verwijder alleen meldingen die er per ongeluk fout ingezet zijn. Om later een goed overzicht te hebben van alle meldingen adviseren wij u meldingen op afgehandeld te zetten in plaats van te verwijderen. Afgehandelde meldingen verdwijnen automatisch uit de lijst (is instelbaar) en op deze manier blijft de historie bewaard.
Opmerkingen
0 opmerkingen
Artikel is gesloten voor opmerkingen.